Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μη μου πουλάς εμένα τέχνη!

Ναι, καλά διαβάζεις, δεν τα τρώω αυτά περί τέχνης που μου τσαμπουνάς!
Ηλίθιες περιγραφές για κάτι που δεν περιγράφετε και δεν αξίζει ούτε μία γραμμή, ανούσιες παπαριές από χλιμίτζουρες και τζιτζιφιόγκους στα κανάλια που αφού δεν έπιασε το κόλπο με την πρωινάδικη εκπομπή τους αποφάσισαν να πουλήσουν τέχνη.

Σπουδαγμένες κοκέτες με γαλλικά και πιάνο που αφού έφαγαν Χ από την πραγματική τέχνη σου μοστράροντε στο γυαλί και καλά art.

Τσουτσέκια που πιασαν ένα spray και από εκεί που λέρωναν τον τοίχο μου με γηπεδικά συνθήματα, τώρα κάνουν τέχνη του δρόμου. Μάθε τι κάνεις και μετά μίλα, για μένα toy μια ζωή θα είσαι όσο tagging και να ρίξεις…

Μουσικοί που σε άλλη εποχή θα τους είχαν πάρει με τις τομάτες για τις απροκάλυπτες κλεψιές τους, τώρα είναι οι hit makers και σου υπερασπίζονται τα τραγικά κομμάτια τους λες και είναι έργο τέχνης!

Όχι, θα ιδρώσεις, θα ματώσεις και μετά θα κερδίσεις την προσοχή!
Θέλω πρωτότυπα πράγματα, όχι κάτι που είδες να κάνουν στο youtube, άσε μεγάλε έχουμε και εμείς internet, ίσως και πριν από σένα.

Η τέχνη και ο καλλιτέχνης πάνε χέρι χέρι με τη πρωτοπορία και στο σπάσιμο των κανόνων, δεν κάνουν ακριβώς ότι «χρειάζεται» για να τους αποκαλέσουν καλλιτέχνες!
Την τέχνη δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να την διακρίνεις, μη τρώτε το παραμύθι των ειδικών, των αποτυχημένων καλλιτεχνών, που βγάζουν την κακία τους πάνω στον κανονικό καλλιτέχνη.

Αν το νιώθεις είναι τέχνη, αν θες εξήγηση και υπόδειξη, μάλλον είναι μούφα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: