Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εξοπλισμός VS Ταλέντο

Για χρόνια ακούς το σάπιο επιχείρημα ότι ο καλλιτέχνης Χ ακούγεται καλά γιατί έχει καλό εξοπλισμό, στούντιο, όργανα και πάει λέγοντας, κλασικό επιχείρημα για τους Pink Floyd π.χ.

Σίγουρα ένα καλό όργανο, θα σε βοηθήσει και θα σε πάει ένα δύο κλικ παραπάνω απ’ την σακατεμένη κιθάρα που σου πήραν οι γονείς σου όταν ήσουν 10 χρονών… Αλλά μέχρι εκεί!
Όσο γαμάτη παραγωγή και να έχει το άλμπουμ σου αν η μουσική σου είναι χάλια, δεν μπορείς να το διορθώσεις με μια καλή κονσόλα και ένα ακριβό μικρόφωνο.

Εκεί που μετράει είναι στην περίπτωση που έχεις κάτι καλό να επιδείξεις και δεν μπορείς να το κάνεις λόγω κακού εξοπλισμού… Όταν ο ήχος δεν σε βοηθάει να βγάλεις το 100% αυτού που έχεις στο μυαλό σου, τότε σίγουρα μερικές ώρες σε ένα καλό στούντιο θα σε βοηθούσαν!

Όλοι θεωρούν το Black Album των Metallica το φοβερό τους δίσκο κυρίως λόγο της εκπληκτικής παραγωγής του και των πωλήσεων του. Όχι εγώ όμως…
Δε λέω καλός δίσκος αλλά μέχρι τότε αν άκουγες Metallica άκουγες για το ταλέντο και τη μουσική τους, όχι για τις πωλήσεις και φυσικά όχι για την παραγωγή… Δεν μπορείς να συγκρίνεις το δύναμη του Kill’ em All με το Black Album, όσο χάλια και να ακούγεται το Kill’ em All δεν υπάρχει κομμάτι στο Black Album που να μπορεί να συγκριθεί με το Four Horsemen ή το Hit The Lights…

Άρα επανερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι αν η μουσική είναι καλή θα περάσει όσο χάλια ήχο και να έχει, το αντίθετο όμως είναι απλά αδύνατο.
Απλά κοιτάξτε όλους τους άσχετους με το Autotune, το έχουν, δεν ακούγονται καλύτερα όμως από έναν καλό τραγουδιστή, γιατί άραγε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: