Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Πλαστικά κολωνάκια και κάδοι

Είναι αστείο ώρες ώρες το πόσο «προσαρμοστικοί» είμαστε σαν λαός, τόσο που συνήθως προσαρμόζουμε τον κάθε κανόνα και νόμο έτσι ώστε να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε χωρίς καν να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις ούτε για τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θέλω να αναφερθώ.

Εκεί που μένω ο δήμος έβαλε πλαστικά κολωνάκια σε διάφορες γωνίες για να μην παρκάρει ο καθένας και κλείνει την ορατότητα του συμπολίτη του οδηγού ή επειδή περνάει το λεωφορείο και προκαλείται πρόβλημα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το τραγικό είναι ότι είναι αναμενόμενο, ο φίλος μας που θα πήγαινε να παρκάρει εκεί και του τη χαλάσανε τώρα με τα κολωνάκια, θα παρκάρει πάλι εκεί. Πως γίνετε αυτό; Απλά θα πατήσει τα κολωνάκια με το αυτοκίνητο του ή θα παρκάρει λίγο πιο έξω και αυτή τη φορά θα εμποδίζει περισσότερο.
Τα αποτελέσματα είναι ότι σε λίγο καιρό όλα τα κολωνάκια ήταν σπασμένα ή τσαλαπατημένα και όποιος φοβάται ότι θα κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο του απλά παρκάρει λίγο πιο έξω και τώρα δεν βλέπεις από πού θα σου έρθει το τρακάρισμα…

Μα δεν έχει παρκινγκ και τι να κάνουμε;
Ίσως να ψάξεις λίγο πιο κάτω και όχι ακριβώς μπροστά στο μαγαζί που θες να ψωνίσεις ή να πιείς καφεδάκι μεγάλε/η...
Μήπως να απαιτήσεις από το δήμο να κάνει ένα παρκινγκ αντί να ξοδεύει τα δημοτικά τέλη που πληρώνεις σε μαλακίες;
Μήπως την επόμενη φορά που θα πας να ψηφίσεις να μην ψηφίσεις το δήμαρχο βάση κομματικών κριτηρίων και να σταματήσεις να είσαι στενόμυαλος και παπάρας;

Γίνομε κακός το ξέρω αλλά ο ίδιος δήμος που έβαλε τα κολωνάκια για να βοηθήσει τον πολίτη έχει τοποθετήσει τους κάδους σκουπιδιών σε στρατηγικά σημεία έτσι ώστε και αυτοκίνητο να μην παρκάρει εσύ να μη βλέπεις αν έρχεται κάποιος.
Πόσο άχρηστος μπορεί να είσαι έτσι ώστε να μην βλέπεις το προφανές; Πολύ; Κάτσε να το ζωγραφίσω.

Φυσικά έχουμε και τον εξυπνάκια που θα μετακινήσει τον κάδο για να μην είναι μπροστά στο σπίτι του…

Αφιερωμένο σε όλους γιατί το κομμάτι τα σπάει, χεχεχε

Δεν υπάρχουν σχόλια: