Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το δισκοπότηρο…

Ένα από τα πράγματα που «σπαταλάμε» άπειρο χρόνο σαν μουσικοί είναι αυτό που πολλοί ονομάζουν το άγιο δισκοπότηρο της μουσικής, ο ήχος του μουσικού μας οργάνου. Μεγάλα χρηματικά ποσά και χρόνος έχουν ξοδευτεί για να βρούμε τον ήχο που θέλουμε. Από διαφορετικά μουσικά όργανα και εξοπλισμό μέχρι την τελευταία βίδα και παξιμάδι.

Το σίγουρο είναι ότι ο εξοπλισμός μετράει, το πόσο βέβαια είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι εύκολο και εκεί είναι και η παγίδα να φταίει ο εξοπλισμός μας για το χάλια ήχο που παράγουμε… Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι ο ήχος αρχίζει από εμάς και μετά από το όργανο και τον εξοπλισμό μας.

Αν ξεπεράσουμε τον παράγοντα άνθρωπο, τότε πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι ήχος μας αρέσει και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τον εξοπλισμό που έχουμε και όχι να αναλωνόμαστε σε νέες αγορές, γιατί φυσικά πρέπει πρώτα να δούμε τις δυνατότητες αυτού που ήδη έχουμε.
Μη ξεχνάτε ότι πολλοί δίσκοι που θεωρούνται classics είναι οι πρώτοι δίσκοι καλλιτεχνών που τότε δεν είχαν μία κι όμως παρήγαγαν αριστουργήματα χωρίς τον πανάκριβο εξοπλισμό που ονειρευόμαστε.

Έχοντας πει το παραπάνω, ερχόμαστε στο συμπέρασμα ότι αν «ξεμπερδέψουμε» με τον ήχο μας έχουμε πιο πολύ χρόνο να ασχοληθούμε με το μουσικό μας όργανο, τη μουσική μας και το πώς θα γράψουμε τα καλύτερα τραγούδια που μπορούμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: