Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μόλυνση

Δεν αναφέρομαι στη περιβαλλοντική μόλυνση, αν και είναι τελικά σίγουρα συνδεδεμένη με την μουσική που έβαλε σε σκέψεις… Όπως προχωράνε τα πράγματα γρήγορα και ο κόσμος καταναλώνει τα συσκευασμένα προϊόντα και στη συνέχεια ξεφορτώνεται ένα κάρο σκουπίδια, έτσι γίνετε και με τη μουσική!

Γρήγορα σουξεδάκια, ανοίγουμε το περιτύλιγμα, το καταναλώνουμε και το πετάμε μετά από κάνα μήνα το πολύ για να προχωρήσουμε στο επόμενο. Έτσι έχουμε μία θάλασσα από μουσικά σκουπίδια που δεν μπαίνουμε καν σε κόπο να τα θυμόμαστε μετά από λίγο καιρό.

Να γιατί όλοι στρέφονται στο ιντερνετικό ραδιόφωνο, τουλάχιστον εκεί κάποιοι άνθρωποι απλά παίζουν ότι μουσική γουστάρουν και όχι τη μουσική που θέλουν οι δισκογραφικές. Αυτά τα playlist των ραδιοφωνικών σταθμών ειλικρινά μπορούν να με οδηγήσουν σε φόνο… Το ίδιο τραγούδι όλη τη μέρα, ξανά και ξανά!

Άχ που φτάσαμε, πάει η εποχή που άκουγες τα νέα κομμάτια στο ραδιόφωνο, τώρα πλέον ακούς το νέο κομμάτι, που αν το σκεφτείς σαν παιδάκι του δημοτικού, αν ήταν καλό δεν θα πλήρωναν ένα σκασμό λεφτά για να το παίζουν ασταμάτητα οι σταθμοί.

Τα ίδια και χειρότερα φυσικά ισχύουν και για τον σκουπιδοτενεκέ που λέγεται τηλεόραση, μουσικά κανάλια που όλη μέρα παίζουν τις ίδιες χλιαρές μουσικές και δυστυχώς σε αυτή τη περίπτωση το πρόβλημα πλέον είναι και οπτικό! Πάλι καλά έχουμε το internet για να συμπληρώσουμε και αυτό το κενό, έχοντας να επιλέξουμε ανάμεσα σε άπειρα videos …

Δεν ξέρω ποιος πραγματικά βγαίνει κερδισμένος από τη μάχη αυτή, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ο ακροατής έχει περισσότερες επιλογές. Full on internet λοιπόν που τους είναι δυσκολότερο, τουλάχιστον ακόμα, να μολύνουν…

Mr. Programmer I got my hammer and I'm gonna smash my smash my radio!

Δεν υπάρχουν σχόλια: